Logo Gardameer vakantiehuis Tignale

Locatie

Monte Castello Tignale

Tignale

Tignale ligt tegen een berghelling op 600 meter hoogte aan de westelijke oever van het Gardameer in het natuurgebied Alto Garda Bresciano en bestaat uit een verzameling van 6 kleine dorpjes: Piovere, Oldesio, Gardola, Olzano, Prabione en Aer. De hoogvlakte rond Tignale wordt ook het balkon van het Gardameer genoemd.
In Gardola, het belangrijkste dorp van Tignale, is een supermarkt, bakker, slager, dokter en apotheek, maar ook een VVV, veel restaurantjes en enkele ijssalons te vinden. Verder zijn er enkele winkels met lokale producten, een wijnhandel met proeflokaal en een olijfmolen. De weekmarkt is op dinsdagochtend.

Klimaat

Tignale wordt beschut door een bergkam en heeft droog en een zonnig klimaat. Door de wat hogere ligging zijn de nachten in de zomer koeler en minder vochtig dan vlak bij het Gardameer.

Bezienswaardigheden

Een van de blikvangers van Tignale is zonder meer het Santuario di Montecastello, een bedevaartskerk prachtig gelegen op een hoge rots aan de oever van het Gardameer. De geschiedenis van de kerk gaat vermoedelijk terug tot de 8e of 9e eeuw. Het laagste deel van de kerk is het oudste met twee fresco's die dateren uit de 15e eeuw. U kunt een bezoek aan 'Monte Cas' opnemen in een wandeling of een bezoek combineren met een tocht door de Brasa kloof en / of de 'griezelterassen' van Pieve.
Tips en bezienswaardigheden
Links

Outdoor activiteiten

De omgeving van Tignale is bij uitstek geschikt voor mensen die willen genieten van een Italiaanse sfeer en houden van sportieve activiteiten. Zo kan men vanuit Gardola wandelingen maken langs eeuwenoude paden en pittoreske plaatsen met een bijna doorlopend prachtig uitzicht op het Gardameer. Ook Mountainbiken is erg populair in de regio. Al vraagt dit wel geoefende benen. In Gardola zijn mountainbikes te huur.
Voor wie eens iets anders wil proberen kan in Tignale deelnemen aan een canyoningtocht, er zijn eenvoudige routes waar kinderen vanaf 8 jaar al aan mee kunnen doen. Is het weer een dagje minder zonnig dan is een bezoek aan het klimpark Flying Frogs of het natuurmuseum van Alto Garda Bresciano een leuk uitstapje.
Liefhebbers van watersport kunnen bij de haven van Tignale en in Campione terecht om te surfen, kiten, suppen en/of zeilen.
Moe van al die inspanning en geen zin om 's avonds te koken? In Tignale zijn tientallen restaurants en pizzeria's te vinden. Uit eten in Italië is niet duur en altijd weer een feest.

Bereikbaarheid

Tignale is vanaf Nederland met de auto in één dag bereikbaar. Bekijk de reisroute naar het vakantiepark in Tignale.

kaart Gardameer

Ryanair vliegt vanaf Eindhoven en Weeze naar Milaan / Bergamo. Vanaf het vliegveld Bergamo is het 1 uur en 30 minuten rijden naar Tignale.


© Gardameer vakantiehuis