Logo Gardameer vakantiehuis Tignale

Reisroute

Monte Castello Tignale

Route naar Tignale

Tignale is vanaf Nederland met de auto in één dag bereikbaar.
De route voert door Duitsland via Oostenrijk of Zwitserland naar Italië.
Voor Oostenrijk en Zwitserland is een vignet nodig. Meer informatie over deze vignetten is te vinden op de website van de ANWB.

kaart Gardameer

Vanuit Oostenrijk

Rij via Ulm en de Fernpas of via München naar Innsbruck. De route loopt verder over de Brennerpas richting Bolzano en Trento (A22) tot de afslag Rovereto-sud. Na het verlaten van de snelweg wordt de weg vervolgd richting Riva del Garda. We rijden nu op de 'Gardesana Occidentale' een van de mooiste wegen van Italië en volgen deze weg richting Salo. Onderweg rijden we door diverse tunnels en passeren we Limone sul Garda. Ongeveer 25 km ten zuiden van Riva zien we vlak voor een tunnel de afslag naar Tignale.

Vanuit Zwitserland

De route over Zwitserland loopt via Bazel, Sint Gotthardtunnel of -pas en het meer van Lugano richting Milaan (A9). Ruim voor Milaan nemen we de A4 richting Venetië tot de afslag Lago di Garda bij Brescia-oost. We vervolgen de weg richting Salo. Vanaf Salo gaan we richting Riva del Garda en zien het Gardameer aan onze rechter hand liggen. Ook nu rijden we op de 'Gardesana Occidentale'. Onderweg komen we door de plaatsen Riviera Gardone, Maderno, Toscolano en Gargnano. Na Gargnano volgen er twee tunnels, direct na de tweede tunnel is de afslag naar Tignale.

afslag Tignale    afslag Tignale   

Goed berijdbare bergweg

Bij de afslag Tignale verlaten we het Gardameer en gaan we de bergen in. De weg is ruim en goed berijdbaar en slingert omhoog, onderweg komen we nog door een klein tunneltje en zien we verschillende uitzichtpunten. Na circa 6 km rijden we door het dorp Oldesio. Let op: sommige navigatiesystemen geven hier een afwijkende route aan, die door smalle en steile straten loopt. Dan doen we niet, maar we blijven de weg volgen en komen na één kilometer in Gardola aan. Gardola is het belangrijkste dorp van Tignale en de plaats waar het Sunclass vakantiepark ligt. In Gardola staan op verschillende punten borden naar Villaggio di Sunclass.

   afslag naar links   afslag naar links

Nog één kilometer

We volgen in Gardola bij het restaurant El Torchio de weg eerst met een scherpe bocht naar rechts en dan naar links. Direct daarna slaan we links af en gaan we de 'Via Trento' in. Deze weg is ter hoogte van restaurant Il Calderone vrij smal. We rijden voorbij dit restaurant en de supermarkt en gaan de tweede straat rechtsaf (scherpe bocht) naar de 'Via Don Bosco'. Na ongeveer 150 meter maakt de weg een scherpe bocht naar links. Voorbij Hotel Elisa wordt ook deze weg even een stukje smaller. Op belangrijke punten staan spiegels om het zicht te vergroten. We rijden tussen enkele huizen door en passeren een klein stukje verder het restaurant Il Camino, dan komen er nog enkele bochten en zien we de eerste huisjes van Villaggio di Sunclass al liggen.


Gardesana Occidentale

© Gardameer vakantiehuis